banff

10 Tips voor Banff National Park in Canada

Banff National Park is een van de bekendste nationale parken van Canada. In deze blog geven we je 10 tips voor Banff National Park zodat jij het meeste uit je bezoek kunt halen.

Banff National Park is een van de bekendste nationale parken van Canada. Banff National Park is een van de bekendste nationale parken van Canada. Het park staat bekend om zijn indrukwekkende bergen, kristalheldere meren en wilde dieren als wolven, beren en Moose. Of je nu een avontuurlijke reiziger bent of gewoon op zoek bent naar een rustige ontsnapping, in deze blog geven we je 10 tips voor Banff National Park zodat jij het meeste uit je bezoek kunt halen.

1. Verken de bekende meren

Lake Louise en Moraine Lake zijn twee van de meest beroemde meren in Banff National Park. Lake Louise is beroemd om zijn turquoise water en het historische Fairmont Chateau Lake Louise. Moraine Lake, omgeven door indrukwekkende bergen, biedt een panoramisch uitzicht en fantastische fotografie mogelijkheden. Beide meren zijn het beste te bezoeken vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden en te genieten van het rustige water.

Tip: Voor onze vakantie boeken we meestal een auto via de All-in autohuur bij Sunny Cars. Zo kun je echt zonder zorgen een auto kunt huren.

2. Rij over de Icefields Parkway

De Icefields Parkway verbindt Banff National Park met Jasper National Park en wordt vaak beschouwd als een van de mooiste autoroutes ter wereld. De weg slingert langs door de bergen van de Rocky Mountains langs gletsjers, watervallen, meren en door uitgestrekte bossen. Stop zeker even bij het Columbia Icefield Center en breng een bezoek aan het bezoekerscentrum. Je kunt hier ook tickets boeken voor de Athabasca Glacier of even wat eten en drinken in het restaurant.

3. Verken de Banff Gondola

Voor een uitzicht over Banff National Park en de omliggende bergen, neem je het beste de Banff Gondola naar de top van Sulphur Mountain. Ga met de gondel naar boven en geniet van het uitzicht over de stad Banff en de Bow Valley Vergeet zeker je camera niet voor foto’s van het prachtige landschap. Boek hier alvast je tickets voor de Banff Gondola.

4. Maak een wandeling door de Johnston Canyon

Tussen Banff en Lake Louise ligt de Johnston Canyon. De Johnston Canyon is beroemd om zijn looppad langs de rotsen en watervallen. In de winter zijn de watervallen bevroren, wat een sprookjesachtig effect geeft. De Johnston Canyon Trail leidt je langs de watervallen en door de kloof. Als je na de wandeling door de Johsnton Canyon nog energie over hebt, kun je doorlopen naar de Ink Pots, een reeks kleurrijke minerale poelen.

Tip: Bij de Johnston Canyon is een kleine lodge: Johnston Canyon Lodge and Bungalows. Een leuke plek om te overnachten midden in Banff National Park

5. Ontdek het Banff Park Museum

Het Banff Park Museum biedt een kijkje in de geschiedenis van het park en de natuur en dieren die er leven. Zo zijn er verschillende opgezette, zeer goed bewaarde dieren te zien die je van dichtbij kunt bekijken. Het is museum is een must-see als je met kinderen een bezoek brengt aan Banff National Park.

6. Ga wildlife spotten in Banff National Park

Banff National Park is een populaire plek om wilde dieren te spotten, zoals elanden, zwarte beren, grizzlyberen en bighorn schapen. De beste tijden om wildlife te spotten zijn vroeg in de ochtend en laat in de namiddag. Zet je wekker dus vroeg in de ochtend of rij na het eten nog een rondje door het park om je kans om wilde dieren in Banff National Park te vergroten. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen en houd een veilige afstand tot de dieren.

wandelen in banff gondola
Banff Gondola

7. Wandelen langs de Vermilion Lakes

De Vermilion Lakes liggen vlakbij de stad Banff en zijn een fijne plek voor een rustige middag. De meren bieden prachtige reflecties van de omliggende bergen en zijn ideaal voor fotografie of een ontspannen wandeling langs de oevers van het meer. Rond het meer leven ook veel dieren, dus blijf goed om je heen kijken naar bijvoorbeeld beren of elanden.

8. Met de gondel naar Sunshine Village

Tussen Banff stad en de Johnston Canyon ligt Sunshine Village. Je komt hier alleen met de Sunshine Village Gondola. In de zomer kun je hier wandelen over de skipistes, terwijl je in de winter kunt skiën in het populaire ski resort. Vanaf de gondel kun je lopen naar Grizzly Lake, Rock Isle Lake en Laryx lake. Neem wel goede bergschoenen mee, want je kunt er alleen wandelen over onverharde wandelpaden.

Tickets voor de Banff Sunshine Village koop je hier.

9. Relax in de Banff Upper Hot Springs

Na een dag wandelen en bergen beklimmen kun je ontspannen in de Banff Upper Hot Springs. In de warme mineraalbronnen kom je heerlijk tot rust na een lange wandeldag. Daarnaast kun je vanuit het bad genieten van de prachtige omgeving en de bergen.

10. Ga kamperen in het Park

Wil je graag Banff National Park bezoeken, maar heb je geen budget voor een luxe lodge? Ook on a budget kun je een overnachten in Banff. Banff National Park biedt namelijk verschillende kampeerplekken, van primitieve campings tot meer uitgeruste sites. De Tunnel Mountain Campground en Two Jack Lakeside Campground zijn populaire keuzes voor kampeerders en bieden een uitstekende basis voor het verkennen van het park.

Overnachten bij Banff National Park

Wil je graag Banff National Park bezoeken, dan is het handig om in de directe omgeving van Banff te logeren. Hieronder zetten we een aantal overnachtingslocaties in Banff National Park voor je op een rij.

1. Fairmont Banff Springs Fairmont Banff Springs is HET iconisch luxe hotel dat bekend staat als het “Kasteel in de Rockies”. Het biedt elegante kamers, een spa, en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en bossen, maar is wel aan de prijs.

2. Rimrock Resort Hotel Rimrock Resort Hotel biedt luxe accommodatie met een panoramisch uitzicht over Banff en de omliggende bergen.

3. Banff Aspen Lodge Banff Aspen Lodge biedt comfortabele kamers op loopafstand van restaurants en winkels. Het hotel heeft ook een hot tub en een sauna, ideaal voor ontspanning na een dag wandelen in Banff National Park.

4. Lake Louise Inn Lake Louise Inn ligt dicht bij het iconische Lake Louise en is een goede keuze voor reizigers die de natuur en wandelroutes rond Lake Louise willen verkennen.

5. Tunnel Mountain Resort Tunnel Mountain Resort biedt een bungalows met comfortabele voorzieningen in een natuurlijke omgeving.

Wil je graag goedkoper overnachten, dan is overnachten in Canmore een goede optie. Canmore is vlakbij Banff National Park, maar wel iets goedkoper dan Banff stad en daardoor wat vriendelijker voor je portemonnee. Alle hotels in Canmore vind je hier.