valley of the five lakes jasper national park

5 mooie wandelingen in Jasper National Park

Jasper National Park is een prachtig park, maar ook enorm. In deze blog nemen we je mee in Jasper National park en ontdekken 5 mooie wandelingen. Heb je beperkte tijd om dit park te ontdekken, wandel dan voornamelijk de korte wandelroutes. Zo kun je veel plekken in het park zien, zonder dat je veel tijd kwijt bent. Wij zetten vijf mooie wandelingen in Jasper National Park voor je op een rij.

Dit bericht kan advertenties bevatten.

1. Valley of the five Lakes

De wandeling bij de Valley of the five Lakes is een populaire wandeling in Jasper National Park. Zorg dan ook dat je in het hoogseizoen op tijd begint of in een rustigere periode reist. Het is een mooie wandeling langs, hoe kan het ook anders, vijf meren. Ondanks dat de meren vlakbij elkaar liggen, is toch ieder meer anders. Het is een iets langere wandeling en je moet wel goed ter been zijn om deze route te kunnen lopen. Deze route is zeker de moeite waard om te lopen.

Tip: de route is een loop, dus je kunt hem twee kanten op lopen. Doe eerst het zwarte gedeelte van de route (route tegen de klok in lopen), dan kun je het klim en klauteren op het steile gedeelte naar beneden doen in plaats van omhoog. Nog niet lang genoeg gewandeld? Je kunt de route uitbreiden door een loop om het eerste meer toe te voegen aan je route. 

moose lake loop jasper national park
Moose bij Moose Lake Loop in Jasper National Park

2. Moose Lake Loop bij Maligne Lake

De Moose Lake Loop is een leuke, korte wandeling naar Moose Lake bij Maligne Lake. Je loopt door het leefgebied van de Canadese Moose, de grootste Elandensoort. Canadese Moose zijn gek op water en waterplanten. Er worden bij Moose Lake dan ook regelmatig Moose gespot. Wij hadden het geluk dat er twee Moose in het water aan het grazen waren. Na een tijdje zwommen ze zo het meer over. Een unieke ervaring!

3. Old fort point

Old fort point is een korte wandeling vlakbij het dorp Jasper. De Old fort point wandeling loopt door de vallei en geeft mooie doorkijkjes over de vallei, de bergen en het dorp Jasper. De route is extra mooi in het najaar als alle bomen oranje en rood kleuren. Vanaf het viewpoint op de top heb je een mooi uitzicht over het stadje Jasper en de vallei met omliggende bergen met besneeuwde toppen van Jasper National Park. 

old ford point jasper national park
Old Ford Point in Jasper National Park

4. Mount Ediths cavell

De wandeling bij Mount Edith Cavell is een prachtige wandeling. Een korte wandeling naar het uitzichtpunt (1.2 km retour) brengt je bij een prachtig uitzicht op de Mount Edith Cavell en de Angel glacier. Het is ook mogelijk om een langere wandeling te maken langs de gletsjers en onderweg kun je genieten van prachtig uitzicht over de gletsjers van Jasper National Park. Vergeet ook niet af en toe achterom te kijken en te genieten van het uitzicht over de vallei. Op de weg naar boven kun de auto parkeren langs de weg en een klein stukje naar een meer (naam meer opzoeken) lopen. Dit is een geliefde plek voor kunstenaars om te schilderen. 

De wandelingen bij Mount Edith Cavell hebben wel een paar belangrijke dingen om in de gaten te houden. Zo is de weg er naartoe gesloten vanaf half oktober tot half juni (weersafhankelijk). De parkeerplaats bij Ediths Cavell is niet groot en zeker tijdens drukke periodes is de kans aanwezig dat er geen parkeerplaats meer is. Ook is het niet mogelijk om met een trailer of camper groter dan 7,5 meter naar boven te rijden. Plan je bezoek dus goed.  

mount edith cavell jasper national park
Wandelen bij Mount Edith Cavell

5. Maligne canyon

De Maligne Canyon is wellicht één van de drukst bezochte wandelingen in Jasper National Park. Het is een mooie, korte wandeling door de Maligne canyon zelf. De route volgt de waterstroom die door de canyon heen loopt en je loopt heen en terug ongeveer dezelfde route. Doordat de Maligne Canyon zo populair is, is er een relatief groot parkeerterrein met bijvoorbeeld ook een apart gedeelte voor bussen. Er is ook een restaurant en een winkel bij de ingang van de canyon. Het kan hier best druk zijn, dus het beste loop je deze wandeling in vroeg in de ochtend of later op de middag. Ga je in de zomer, dan kun je natuurlijk ook ’s avonds nog een rondje lopen.