yoho national park

De vijf highlights in Yoho National park

Yoho National Park is een wat onbekender nationaal park in West-Canada. In deze blog zetten we 5 highlights in YoHo National Park op een Rij, want het park is zeker een bezoek waard!

Dit bericht kan advertenties bevatten.

Highlight 1: Emerald lake

Één van de bekendste plekken van Yoho National Park is Emerald Lake. Emerald Lake ligt midden in het nationale park en is een prachtige plek om de zonsopkomst of zonsondergang te bekijken. Dit zijn ook ideale tijden om Emerald Lake te bezoeken, want het kan hier best druk zijn en de parkeerplaats is relatief klein. Er zijn diverse wandelingen uitgezet rondom Emerald Lake. Zo kun je een ronde rond het meer lopen of één van de omliggende bergen beklimmen. Tip: je kunt het meer ook vanuit een kano bekijken.

<a href=”https://www.333travel.nl/travel/?tt=4015_1997154_390651_&amp;r=” target=”_blank” rel=”sponsored nofollow”><img src=”https://ti.tradetracker.net/?c=4015&amp;m=1997154&amp;a=390651&amp;r=&amp;t=html” width=”728″ height=”90″ border=”0″ alt=”” /></a>

Highlight 2: Takakkaw Falls

De Takakkaw Falls zijn indrukwekkend en liggen aan het einde van de Yoho Valley Road. Niet alleen is deze waterval één van de hoogste watervallen ter wereld. Het uitzicht op de waterval, maar ook op de omliggende vallei is spectactulair! Als je een bezoek brengt aan Yoho National Park dan mag zeker de Takakkaw Falls niet ontbreken op je lijstje.

Highlight 3: Natural bridge

Natural Bridge is een andere highlight die eigenlijk niet op je lijstje mag ontbreken tijdens een bezoek aan Yoho National Park. De Kicking Horse River heeft op dit punt een natuurlijke brug geslagen. Het wilde water van de Kicking Horse River stroomt onder de brug door, wat zeer bijzonder is om te bekijken. Je kunt Natural Bridge bekijken vanaf de zijkant of vanaf een brug over de waterval. 

Highlight 4: Wapta Falls

De Wapta Falls zijn minder bekend als de Takakkaw Falls, maar daarom niet minder spectaculair. Je kan de Wapta Falls alleen bezoeken door de Wapta Falls trail te lopen. Eenmaal aangekomen bij de waterval, kun je de waterval van boven en beneden bekijken. De waterval is niet hoog, maar wel heel breed. De hoeveelheid water die hier naar beneden stort is spectaculair!

 

Highlight 5: Sherbrooke Lake

Sherbrooke Lake is een plek die veel mensen overslaan. Het is een relatief korte wandeling naar Sherbrooke Lake, maar het is er prachtig. Anders dan bij Lake Louise of Emerald Lake heb je bij Sherbrooke Lake het meer voor jezelf. Een prachtige plek die zeker het bezoeken waard is.

Heb je meer tijd? Combineer dan de wandeling naar Sherbrook Lake met de klim naar Paget Fire lookout.

Meer tips voor Yoho National Park

Heb je wat meer tijd om Yoho National Park te bezoeken? Hieronder vind je wat extra tips om je bezoek te verlengen.

  • Tip 1: bezoek voordat je gaat wandelen het bezoekerscentrum in het plaatsje Field. Daar kun je navraag doen naar de condities van de wandelpaden, afgesloten routes en wildlife viewing tips (een gids is handig).
  • Tip 2: Je kunt in Yoho National Park nog een bezoek brengen aan Lake O. Hara. Wil je Lake O. Hara bezoeken, dan zul je dit bezoek ver van te voren moeten plannen, want er is een lotingsysteem voor de shuttle.
  • Tip 3: Treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Spiral Tunnels. Hier kun je treinen in de bergen zien verdwijnen of (als ze lang genoeg zijn) tegelijkertijd in en uit de berg zien komen. Een bijzondere ervaring! Treinen in Canada hebben veel historie.
  • Tip 4: In het late voorjaar staan alle bloemen rond de meren in bloei. Een bloemengids kan dan handig zijn.