verenigde staten

Zion National Park in één dag

Zion National Park is een prachtig natuurpark in het westen van Amerika. In deze blog zetten we alle mooie plekjes in Zion National Park voor je op een rij. Ondanks dat er vaak wordt geschreven dat Bryce Canyon mooier is, zijn de meningen hier toch over verdeeld. Wij namen de uitdaging aan en ontdekten Zion National Park!

Dit bericht kan advertenties bevatten.

Zion National Park is een relatief klein park, maar desondanks is er genoeg te ontdekken. De meest bekende wandeling is de wandeling naar Angels Landing. Wij bezochten het nationale park in de winter en toen bleek de wandeling naar Angels Landing gesloten. De sneeuw en aardverschuivingen hebben het pad onbegaanbaar gemaakt. Helaas voor ons, maar gelukkig heeft het park nog veel meer prachtige wandelroutes te bieden! Wij vinden het altijd fijn om vooraf al wat informatie in te winnen en hebben altijd een boek en kaart van het nationale park bij ons.

Ons bezoek startte bij het bezoekerscentrum voor tips van de lokale rangers. De shuttlebus rijdt niet in de winter, waardoor je met je eigen auto door het park mag rijden (zo fijn!). Wij vonden dit een ontzettend groot voordeel, want A: je hoeft niet te wachten tot de volgende shuttle komt, B: je hoeft je niet in een volle shuttlebus te proppen en C: je kunt onderweg nog eens stoppen bij een prachtig uitzicht, waar de shuttlebus normaal niet stopt. Daarnaast is het ontzettend rustig is in het park en heb je de wandelpaden grotendeels voor jezelf!

Om een goed beeld te krijgen van het park hebben we in totaal drie prachtige wandelingen gelopen: de Riverside Walk, de combinatie van de Kayenta Trail en de Upper Emerald Pools Trail en de Canyon Overlook Trail. Deze combinatie geeft een goed beeld van alle prachtige delen van het park.

Tip: Neem een goede gids van het park mee.

1. Riverside Walk

De Riverside Walk is een eenvoudige (verhard, rolstoelvriendelijk) wandeling van ongeveer drieënhalve kilometer. Het pad loopt langs een rivier door een prachtige kloof. Je hebt tijd zat om van deze prachtige kloof te genieten, want de heen- en terugweg zijn hetzelfde. Het pad eindigt bij het beginpunt van de wandeling naar de Narrows. Wil je verder lopen naar de Narrows, zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat. Het pad loopt voor een groot deel door het water en een droogpak is in de winter zeker nodig. Het water niveau kan heel snel veranderen, dus vraag eerst de rangers in het bezoekerscentrum om advies.

Wij sloegen het deel naar de Narrows over vanwege de kou en de tijd, maar dat maakt de wandeling niet minder prachtig. Het pad van de Riverside Walk is trouwens eenvoudig en met een basisconditie is deze wandeling goed te doen.

2. De combinatie Kayenta Trail en upper Emerlad Pools Trail

De Upper Emerald Pools kun je alleen bereiken via de Kayenta Trail en de Upper Emerald Pool Trail. Het is even klimmen, maar na ongeveer een uurtje lopen komen we aan bij de Emerald Pools. Je kunt er voor kiezen om na de eerste pools om te draaien, maar wij liepen door tot het einde naar de Upper Pools. Omdat wij in de winter Zion National Park bezoeken staat er helaas niet zo veel water in de pools, maar dat maakt het eindpunt niet minder mooi. Ook de uitzichten onderweg zijn prachtig en geven een mooi overzicht van de Zion Canyon. Tijdens het voorjaar en de zomermaanden zijn watervallen en de pools veel voller en heerlijk verkoelend (smeltwater).

zion national park canyon overlook trail klein
Onderweg langs de Canyon Overlook Trail

<a href=”https://www.333travel.nl/travel/?tt=4015_1997182_390651_&amp;r=” target=”_blank” rel=”sponsored nofollow”><img src=”https://ti.tradetracker.net/?c=4015&amp;m=1997182&amp;a=390651&amp;r=&amp;t=html” width=”728″ height=”90″ border=”0″ alt=”” /></a>

3. De Canyon Overlook Trail (een overzicht over Zion National park)

Onze favoriet van Zion National Park is toch echt de Canyon Overlook Trail Deze korte wandeltocht (ongeveer anderhalve kilometer) gaat naar het uitzichtpunt over de Canyon. En wat voor uitzicht! Deze korte wandeltocht (ongeveer anderhalve kilometer). Het pad is wat rotsig, maar met wat eenvoudig klim en klauterwerk kun je het prachtige uitzichtpunt bereiken. En dan rest alleen nog maar het genieten. De Canyon Overlook Trail is by far onze favoriete wandeltocht in Zion National Park! Neem wel altijd een kaart mee als je op pad gaat, want je weet nooit wat er gebeurt.

Zion National Park is dus goed te doen in één volle dag, maar heb je meer tijd in West-Amerika? Blijf dan zeker een dagje langer om dit prachtige park verder te ontdekken! Wij hadden helaas maar één dag tijdens onze rondreis door West-Amerika, maar hadden graag meer ontdekt van dit prachtige nationale park.

Tip: neem een waterfles en goedgevulde lunchbox mee voor onderweg. 

Verder lezen?

Wil je graag meer lezen over de avonturen van De Wereld in je Broekzak in de Verenigde Staten? Onze andere avonturen vind je hier