West-Amerika in de winter

Dit bericht kan advertenties bevatten.

Voordat wij West-Amerika in februari bezochten vroegen veel mensen aan ons “Weet je dat wel zeker?”. Zijn de natuurparken dan wel open en is het dan niet ontzettend koud? Terechte vragen, maar wij waren en zijn in de overtuiging dat je West-Amerika prima in de winter kan bezoeken. En dat bleek ook zo te zijn en het heeft zelfs meer voordelen dan dat je zou denken! Wij zetten 5 redenen op een rij om West-Amerika in de winter te bezoeken.

Reden 1: Drukte ontwijken

De nationale parken in West Amerika worden veel, heel veel, bezocht. Niet alleen buitenlandse toeristen komen er, maar ook veel Amerikanen zelf. Wil je de drukte ontwijken en niet in een massa mensen lopen? Ga dan in de wintermaanden. Het is bizar om langs lege shuttlebuswachtrijen en lege parkeerplaatsen te lopen, waarvan je weet dat er in de zomer honderden mensen tegelijk zijn. In de bezoekerscentra waren we vaak nog samen met een enkele toerist en natuurlijk de rangers, maar in de rij staan was er niet bij. Daarnaast kun je het je bijna niet indenken, maar bij diverse uitkijkpunten van de Grand Canyon National Park stonden we vaak alleen! Niet voor 1 minuut, maar voor langere tijd. Wachten om een goede selfie of overzichtsfoto te kunnen maken, was dus niet nodig.

Reden 2: Zelf rijden in nationale parken​

Een ander voordeel van het winterseizoen is dat je zelf mag rijden in de nationale parken! West-Amerika staat bekend om zijn drukke nationale parken, maar niet in de winter! In de wintermaanden rijden de shuttles niet en mag je zelf met je eigen auto door het park rijden. Daardoor kun je je in je eigen tempo de parken ontdekken en stoppen op plekken, waar shuttles nooit stoppen! Let natuurlijk wel goed op de andere auto’s als je de auto parkeert langs de kant van de weg (niet in de berm, dat is namelijk vaak verboden in nationale parken i.v.m. natuurbeheer).

Wij vonden het ideaal en konden heerlijk ons eigen plan trekken, zonder rekening te hoeven houden met de tijden en wachtrijen van de shuttlebus. Neem wel een goede autokaart van Amerika mee. Zo weet je overal de weg.

Bryce Canyon in de winter
Bryce Canyon in de winter

<a href=”https://www.333travel.nl/travel/?tt=4015_1997182_390651_&amp;r=” target=”_blank” rel=”sponsored nofollow”><img src=”https://ti.tradetracker.net/?c=4015&amp;m=1997182&amp;a=390651&amp;r=&amp;t=html” width=”728″ height=”90″ border=”0″ alt=”” /></a>

Reden 3: Prachtige winterse landschappen

Nog een voordeel van West-Amerika bezoeken in de winter, zijn de prachtige winterse landschappen. De rode omgeving wordt in de wintermaanden omgetoverd tot een winters landschap met een laagje sneeuw. Het zorgt echt voor een extra dimensie tijdens je bezoek! Het gekraak van sneeuw onder je voeten en de combinatie met de rode aarde, maakt het toch een beetje surrealistisch. En dan te denken dat in de zomer temperaturen van over de 40 graden makkelijk gehaald worden! Je kunt het je bijna niet voorstellen als je in het winterse landschap loopt! De gladde paadjes en de ijzige wind die er ook bij kan staan, nemen we maar even op de koop toe. Na het genieten van de prachtige landschappen, kun je snel weer opwarmen in de auto of in de bezoekerscentra.

Tip: je hebt anti glij schoen noppen. Licht in gewicht, maar dan kun je wel veilig wandelen

Reden 4: Goede omstandigheden om te wandelen

Wil je graag wandelen door de nationale parken van West-Amerika? Ga dan in de winter. Vooral in parken waar het in de zomer veel te warm is om te wandelen (bijvoorbeeld Joshua Tree National Park, Death Valley, Valley of Fire en Red Rock Canyon), zijn de temperaturen in de wintermaanden ideaal om te wandelen. Zo liepen wij een prachtige wandeltocht in Joshua Tree National Park in een heerlijke 20 graden en liepen we door het besneeuwde rode landschap van Bryce Canyon. Neem wel een kaart mee, want niet overal staan de paden goed aangegeven.

Echt een wandelliefhebber? Houd er wel rekening mee dat er sneeuw op de wandelpaden kan liggen, dus wandelschoenen met een goed profiel zijn zeker aan te raden. Met name in de hoger gelegen parken, zoals Bryce Canyon (kaart) en Zion National Park (kaart), is het mogelijk dat wandelpaden afgesloten zijn vanwege sneeuwval en aardverschuivingen. Hierdoor zijn deze wandelpaden te gevaarlijk om te lopen en worden ze afgesloten door de rangers. Gelukkig blijven er voldoende wandelpaden over om de prachtige nationale parken te kunnen ontdekken. Loop aan het begin van je bezoek aan de nationale parken daarom eerst even binnen bij de bezoekerscentra. Hier kun je tips en adviezen krijgen van de lokale rangers over de condities van de wandelpaden. Ook staat er regelmatig een bord met welke wandelroutes geopend en gesloten zijn. Wil je dus wandelen door de prachtige natuurparken, breng dan eerst even een bezoekje aan het bezoekerscentrum.

Lees hier onze tips voor wandelroutes in Zion National Park. 

<a href=”https://partner.bol.com/click/click?p=1&amp;t=url&amp;s=1104838&amp;url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fm%2Foutdoor%2F&amp;f=BAN&amp;name=Reizen&amp;subid=” target=”_blank”><img src=”https://www.bol.com/nl/upload/partnerprogramma/190605-reizen-pp-468×60.jpg” width=”468″ height=”60″ alt=”Reizen” /></a><img src=”https://partner.bol.com/click/impression?p=1&amp;s=1104838&amp;t=url&amp;f=BAN&amp;name=Reizen&amp;subid=” width=”1″ height=”1″ alt=”Reizen”/>

Reden 5: Reis goedkoper in de winter

Last but not least! West-Amerika bezoeken in de winter scheelt gewoon heel veel geld! Betaal je in de zomermaanden gerust een paar honderd dollar om in Grand Canyon National Park te slapen, in de wintermaanden liggen de tarieven vele malen lager en soms zelfs nog onder de honderd dollar per nacht! Kijk dan wordt slapen in de nationale parken een stuk interessanter. Ook de prijzen voor huurauto’s en ticketprijzen liggen vele malen lager, omdat er veel minder vraag is. Zo betaalden wij voor een retourtje Düsseldorf Los Angeles nog geen €350 p.p.!

West-Amerika is dus prima in de winter te bezoeken. Wel moet je rekenen op koudere temperaturen (soms rond het vriespunt) en je moet wat geluk hebben met het weer, maar je krijgt er veel voor terug! Zelf rijden door de nationale parken en alleen zijn op bekende, grote uitzichtpunten blijft een bijzondere ervaring. Je bent niet gebonden aan tijdschema’s en kan helemaal je eigen plan maken (zo fijn)! Wij hadden het “geluk” dat we geen sneeuwstorm onderweg hebben gehad. Achteraf bleek het de droogste februari in West-Amerika en waren de omstandigheden uniek. Dit risico blijft er natuurlijk altijd, maar de wegen zijn goed en worden goed onderhouden en sneeuw vrij gehouden. Mocht je dus toch onverhoopt een sneeuwstorm tegenkomen, dan kun je alsnog weer snel op pad.

Wij zouden zo weer terug gaan en dan zeker niet in het zomerseizoen! Hier kun je onze hele rondreis door West-Amerika teruglezen. 

Sneeuw in Bryce Canyon
Sneeuw in Bryce Canyon

Verder lezen?

Wil je graag meer lezen over de avonturen van De Wereld in je Broekzak in de Verenigde Staten? Onze andere avonturen vind je hier