red rock canyon

Rondreis West-Amerika in 16 dagen, deel 3

Dit bericht kan advertenties bevatten.

Een rondreis door West-Amerika kan gemakkelijk in 16 dagen. In de eerste twee delen bezochten we o.a. Joshua Tree National Park, de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion National park en Las Vegas. Heb je deze toevallig gemist, dan kun je hier deel 1 en deel 2 lezen. 

Dag 12: Las Vegas - Red Rock Canyon - Death Valley

Vanochtend bezoeken we nog de laatste highlights van Las Vegas rond het hotel en shoppen de laatste souverirs, voordat we koers zetten naar Red Rock Canyon en Death Valley. Hier vind je nog 5 must do’s die je zeker niet mag overslaan in Las Vegas.

Red Rock Canyon ligt vlakbij Las Vegas, maar wordt vaak overgeslagen omdat het niet langs de doorgaande route naar Los Angeles ligt, maar je kunt er met je America The Beautiful Pass gratis naar binnen.

Red Rock Canyon is een bijzonder park met rotsen van zandsteen in de woestijnomgeving (neem wel een boek of kaart  mee). Onderweg kun je o.a. schildpadden, dikhoornschapen en wilde ezels tegenkomen. Begin je bezoek aan Red Rock Canyon bij het bezoekerscentrum en vraag informatie over de huidige condities. Door het park zijn diverse wandelroutes uitgezet voor verschillende type wandelaars (makkelijk tot moeilijk). Ook is het mogelijk om er te rotsklimmen.  Bij het bezoekerscentrum is een gratis kaart van het park beschikbaar met alle wandelroutes. Door het park loopt een 13 mile (ongeveer 21 kilometer) lange scenic drive, langs alle bijzondere locaties van het park. Let op: de scenic drive is eenrichtingsverkeer en je komt niet meer bij het bezoekerscentrum terug. Bij de diverse parkeerplaatsen langs de scenic drive zijn uitzichtpunten en daarnaast kun je deze ook gebruiken als startpunt voor je wandelroute. Tijdens de rit kun je o.a. genieten van het uitzicht op de Calico Hills en White Rock Hills.

Na een bezoek aan het park en een wandelroute rijden we verder naar het eindpunt van vandaag. We slapen vlakbij Death Valley in een typisch Amerikaans woestijnstadje, Pahrump. In het stadje zelf is niet veel te beleven, maar er is een goed hotel, een goede supermarkt en wat restaurants. Na alle indrukken en drukte van Las Vegas kun je hier rustig bijkomen.

Dag 13: Death Valley - Los Angeles

Via Death Valley rijden we vandaag terug naar Los Angeles. Vergeet niet voldoende eten en drinken mee te nemen en de auto vol te tanken, want in Deaht Valley zijn weinig tankstations en winkels en de rit naar Los Angeles is lang!

Vanuit Pahrump ga je Death Valley (kaart Death Valley) binnen via de 190 en rijd je zo richting het bezoekerscentrum. Vergeet onderweg niet te stoppen bij Zabriskie Point, voor een mooi uitzicht over de vallei van Death Valley. Een andere mogelijkheid is om te rijden naar Dantes View, maar deze weg was bij ons bezoek afgesloten. Wil je graag naar Dantes View, neem dan vooraf even contact op met het visitors center om te checken of de weg geopend is. Na Zabriskie Point is het nog een korte rit naar Furnance Creek Visitor Center.

Het Visitor Center is, vergeleken met andere nationale parken, relatief klein. Er is een kleine tentoonstelling, winkeltje en een balie voor de laatste tips en informatie. Vanaf Furnance Creek kun je er voor kiezen om via Stovepipe Wells te rijden of via Baswater Basin. Wij hebben ervoor gekozen om door de Death Valley te rijden langs o.a. Artist Palette en Baswater Basin. De uitzichtpunten langs de route zijn afwisselend en vergeet niet de Artist Drive te rijden naar Artist Palette! De route is zeer de moeite waard, maar daarover later meer!

Na een lange ochtend rijden door Death Valley starten we begin van de middag de rit terug naar Los Angeles. Houd er rekening mee dat het vanaf Death Valley nog ongeveer 4 uur rijden is, afhankelijk van de locatie waar je in Los Angeles moet zijn. Wij sliepen aan de buitenrand in Pasadena, vlakbij het Griffith Observatory, de Hollywood Sign en Universal Studios. Overnacht je op een andere locatie, middenin Los Angeles, houd dan rekening met het verkeer. Los Angeles staat bekend om de (lange) files met name in de spits. 

Tip: check voordat je een hotel boekt de buurt van Los Angeles. Niet iedere wijk is fijn om te verblijven.

Wil je graag wandelen in Death Valley, doe dit dan alleen in de wintermaanden als het niet zo warm is. Neem dan zeker een goede waterfles en kaart mee, want je verdwaalt er snel! Wil je graag de bezienswaardigheden van Los Angeles bekijken? Neem dan een gids van Los Angeles mee voor de achtergrondinformatie.

death valley badwater basin
Badwater Basin in Death Valley National Park

Dag 14: Los Angeles / Universal Studios

De op één na laatste dag van de rondreis door West-Amerika is er een vrije dag in Los Angeles. Wij kiezen ervoor om naar Universal Studios te gaan en wat wel bijzonder aan het park is, is dat hij midden in Los Angeles ligt. Tussen de gebouwen doemt ineens de grote parkeergarage op die toegang bied tot het park. Vergeet niet even een foto te maken van je parkeerlocatie, want de parkeergarage is mega! Scheelt weer zoeken naar je auto aan het einde van een lange dag.

Universal Studios is een compleet ander park dan Disney Anaheim. Fans van Harry Potter, The Simpsons of Jurassic Park kunnen hier hun hart ophalen. De attracties zijn modern en veelal gebouwd met de nieuwste technieken. De shows zijn spectaculair en groots of juist heel kneuterig. Heb je een bepaalde attractie die je graag wilt doen? Doe die dan gelijk in de ochtend. Zo voorkom je eventuele wachtrijen en heb je de mogelijkheid om de attractie later op de dag nog een keer te doen.

Ondanks dat het park klein oogt, kun je er de hele dag goed vermaken! Sterker nog, wij hadden zelfs tijd te kort om alles te doen. Bij ons waren er best veel mensen in het park aanwezig, maar de rijen voor de attracties en Meet & Greets waren relatief kort. Wij waren erg enthousiast en het park heeft ons in zeer positieve zin verrast! Aanraders zijn zeker Jurassic Park, Harry Potter en Indiana Jones, maar eigenlijk zijn alle attracties de moeite waard!

kleurbergen
De kleurbergen in Death Valley National Park

Dag 15: La bezienswaardigheden – Vlucht terug naar Nederland

Vandaag gaat de vlucht weer terug naar Nederland. Zorg dat je bagage al de vorige avond is ingepakt, zodat je vandaag nog leuke dingen kunt doen. Heb je alleen de ochtend, breng dan een bezoek aan het Griffith Observatory. Het Griffith Observatory zelf heeft een mooie tentoonstelling over de Astronomie. Zo kun je er oude telescopen zien, een maquette van het heelal en informatie over de diverse planeten in het zonnestelsel.

Naast dat het gebouw zelf en de tentoonstelling (gratis toegankelijk) zeker een bezoek waard zijn, is ook het uitzicht wat je vanaf het Observatory hebt over de stad fantastisch. Bij een mooie dag kun je de oceaan zien, het Hollywood Sign en heb je een prachtig uitzicht over de stad en de verre omgeving.

Tip: laat je koffers op slot in de bagageruimte van het hotel staan. Er worden regelmatig auto’s open gebroken bij bezienswaardigheden of pretparken, dus laat je koffer in het hotel en neem je waardevolle spullen mee in je rugzak.

Houd in Los Angeles rekening met het verkeer, dus vertrek op tijd richting de luchthaven. Reserveer ook extra tijd voor het inleveren van de huurauto, want de meeste autoverhuur bedrijven liggen buiten de luchthaven en vervoeren je met een shuttle. Mocht er dan iets zijn of het verkeer staat vast, dan heb je extra ruimte in het tijdschema en kun je toch je vlucht halen. 

Dag 16: Aankomst in Nederland

De laatste dag van de 16 daagse rondreis door West-Amerika landen we weer op Nederlandse bodem en kijken we terug op een prachtige rondreis.

Wij van De Wereld in je Broekzak hebben ervaren dat de beperkte tijd geen belemmering hoeft te zijn om het prachtige West-Amerika te ontdekken. Je moet alleen keuzes maken. Wat mag je zeker niet missen tijdens je rondreis en wat sla je liever over, zodat je op andere plaatsen meer tijd over hebt. Bekijk goed van te voren wat je wel en niet wil zien en stippel dan je eigen route uit. Houd er wel rekening mee dat de afstanden in Amerika groot zijn, al rijd je ze wel gemakkelijk weg. Zorg dat je tijdens je planning voldoende tijd overhoud om ook dingen te ontdekken en zodat er ruimte is voor spontane acties. Zo kun je altijd op het laatste moment je plan nog iets aanpassen mocht je ineens iets leuks tegen komen!

Verder lezen?

Wil je graag meer lezen over de avonturen van De Wereld in je Broekzak in de Verenigde Staten? Onze andere avonturen vind je hier