bryce canyon

Rondreis West-Amerika in 16 dagen, deel 2

Dit bericht kan advertenties bevatten.

In onze vorige blog over de rondreis West-Amerika in 16 dagen, brachten we o.a. een bezoek aan Joshua Tree National Park, Route 66, de Grand Canyon en Monument Valley. Heb je deze blog gemist? Je kunt hem hier vinden. Deel twee van de roadtrip gaat verder na Monument Valley en we brengen o.a. een bezoek aan de Antelope Canyon in Page, Bryce Canyon, Zion National Park en The Valley Of Fire State Park.

Dag 7: Monument Valley – page

’s Ochtends kun je eerst nog even genieten van het uitzicht over de vallei waar Monument Valley in ligt. Na het ontbijt kun je nog iets verder door rijden naar Forest Gump point. Vanaf Forest Gump Point heb je een prachtig zicht op de andere kant van Monument Valley. Zoals de naam al doet vermoeden is hier een scene van de film Forest Gump opgenomen. Een mooie plek om nog even van het uitzicht te genieten. Let op, vraag bij het hotel even waar je precies moet zijn. Forest Gump Point staat namelijk niet aangegeven langs de weg.

Heb je gisteren nog niet genoeg gekregen van Monument Valley, dan kun je deze ochtend nog terug naar het bekende punt voor een tour of om nog even van het uitzicht te genieten.

Na afscheid genomen te hebben van Monument Valley vervolgt de route zich richting Page. Zorg dat je aan het einde van de middag ingecheckt bent in het hotel, zodat je de zonsondergang kunt meepakken bij Horseshoe bend. Horseshoe bend is een hoefijzervormige rotsformatie waardoor de Colorado rivier stroomt. Neem wel goede schoenen mee, want het pad is onverhard en door het zand. Ga je in de zomer, neem dan voldoende water mee, want bij Horseshoe bend zelf zijn geen faciliteiten. Het is een kleine tien minuten lopen vanaf de parkeerplaats naar het uitzichtpunt. Na de zonsondergang kun je in Page heerlijk eten bij één van de vele restaurantjes en nagenieten van de dag. 

Vergeet in Page trouwens niet te eten bij Big John’s voor een typische Amerikaanse avond! Wees niet verbaas als je met een ander Amerikaans stel aan een tafel wordt gezet. Voor vegetariërs is dit restaurant wellicht wat minder geslaagd, want er staat met name vlees op het menu. 

lower antelope canyon in Page, Arizona
lower antelope canyon in Page, Arizona

<a href=”https://partner.bol.com/click/click?p=1&amp;t=url&amp;s=1104838&amp;url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fm%2Foutdoor%2F&amp;f=BAN&amp;name=Reizen&amp;subid=” target=”_blank”><img src=”https://www.bol.com/nl/upload/partnerprogramma/190605-reizen-pp-468×60.jpg” width=”468″ height=”60″ alt=”Reizen” /></a><img src=”https://partner.bol.com/click/impression?p=1&amp;s=1104838&amp;t=url&amp;f=BAN&amp;name=Reizen&amp;subid=” width=”1″ height=”1″ alt=”Reizen”/>

Dag 8: Page

Vandaag nemen we een vrije dag in Page en dat is nodig ook, want in Page is ontzettend veel te doen! Zo kun je naar het Lake Powell, de Glen Canyon Dam (aanrader) en de Antelope Canyons.

Lake Powell en Glen Canyon Dam
Lake Powell is een groot stuwmeer dat is ontstaan door de bouw van de Glen Canyon Dam. De Glen Canyon Dam is gebouwd om energie op te wekken en daarnaast wordt Lake Powell gebruikt als wateropslag locatie. In de dam is een bezoekerscentrum gebouwd, waar je meer te weten kunt komen over de bouw van de Glen Canyon Dam en Lake Powell. Zeker een bezoekje waard. Ben je nog niet uitgekeken in het bezoekerscentrum? Er worden ook tours door de dam georganiseerd. Omdat wij in de winter waren was het erg rustig en hadden we bijna een privé tour door de Dam. Let op: spullen meenemen tijdens de tour is niet toegestaan (camera uitgezonderd), dus laat waardevolle spullen in het hotel en overige spullen in de auto liggen. In Page zelf ligt nog een uitzichtpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de voorzijde van de dam.

Waterliefhebbers kunnen Lake Powell ook vanaf het water bekijken. Het is op diverse plaatsen mogelijk om een boot te huren. Vanaf een boot krijg je een nog beter beeld van Lake Powell en de Antelope Canyons. Heb je geen zin om zelf te varen? Er worden ook diverse tours georganiseerd vanuit de havens. Voor veel Amerikanen is Lake Powell een bekende vakantiebestemming. In de zomer huren ze zogenoemde house boats. Deze varende woonboten van makkelijk 20 meter lengte zijn eenvoudig te huren: zorg dat je credit card hebt, 21 bent, en “absoluut geen idee wat je aan het doen bent wanneer je de boot bestuurt” aldus onze gids op het water.

Wil je graag meer lezen over de bouw van van de Glen Canyon Dam, dan is dit boek (Glen Canyon Dam) – zeker een aanrader.

Antelope Canyon’s
Rondom Page zijn diverse slotcanyons: de Antelope Canyon’s. De bekendste zijn de Upper en Lower Antelope Canyon, maar ook de boottocht door de uitlopers zijn zeker interessant. De Antelope Canyon’s zijn alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids. Binnen zie je prachtige rotsformaties die door de jaren heen zijn uitgesleten door het water. Bij hoog water en regen in hoger gelegen gebieden is het mogelijk dat de Antelope Canyon’s vollopen met water (“flashflud”) en daarom is het niet verantwoord om de Antelope Canyon’s te bezoeken zonder gids. Wij brachten een bezoek aan de Lower Antelope Canyon en kregen een prachtige rondleiding met veel fototips. De rode rotsformaties zijn prachtig om te zien en blijven fascineren. Let wel op, de Antelope Canyons zijn erg populair en tickets zijn vaak al maanden van te voren uitverkocht. Wil je dus een bezoek brengen een één of beide Antelope Canyons, boek dan thuis alvast je tickets.

Bryce Canyon in de sneeuw

<a href=”https://www.333travel.nl/travel/?tt=4015_1997182_390651_&amp;r=” target=”_blank” rel=”sponsored nofollow”><img src=”https://ti.tradetracker.net/?c=4015&amp;m=1997182&amp;a=390651&amp;r=&amp;t=html” width=”728″ height=”90″ border=”0″ alt=”” /></a>

Dag 9: Page – La Verkin, via Bryce Canyon

Een drukke dag vandaag, want de tocht gaat verder naar La Verkin, maar via Bryce Canyon. Een flink stuk omrijden, maar het is het zeker waard. Op weg naar Kanab kom je onderweg wat uitzichtpunten tegen langs Lake Powell. De uitzichtpunten liggen dicht langs de weg en zijn zeker even het uitstappen waard.

De tussenstop van vandaag is Bryce Canyon, een prachtig natuurpark wat hoger gelegen is. Onderweg is hier en daar al wat sneeuw te zien, maar zodra Bryce Canyon zich aandoet wordt de sneeuw meer en meer. Met name in de hoger gelegen parken, zoals Bryce Canyon, is het mogelijk dat wandelpaden afgesloten zijn vanwege sneeuwval en aardverschuivingen. Hierdoor zijn deze wandelpaden te gevaarlijk om te lopen en worden ze afgesloten door de rangers. Gelukkig blijven er voldoende wandelpaden over om het prachtige nationale park te kunnen ontdekken. Bij het bezoekerscentrum kun je een kaart ophalen en de rangers om advies vragen over de wandelroutes en de scenic route. Je kunt een kaart natuurlijk ook al vanaf huis meenemen.

Langs de scenic route zijn diverse uitzichtpunten uitgezet en deze geven een goede impressie van Bryce Canyon. Wij het uitzicht bij Rainbow Point en Natural Bridge zeker de moeite waard! Vanaf de diverse uitzichtpunten starten ook de diverse wandelroutes door de Canyon. Wij hadden helaas niet genoeg tijd om uitgebreid te gaan wandelen en hebben het bij de uitzichtpunten gehouden. Wel hebben we de korte wandeling tussen Sunrise Point en Sunset point gedaan. Een niet al te moeilijke, korte wandeling , maar wel met een prachtig uitzicht. Je loopt namelijk langs  de rand van het Bryce Amphitheater. Zeker een aanrader als je niet zo veel tijd hebt!

Neem na het bezoek aan Bryce Canyon de afslag naar Road 14 (let op: in de winter kan er sneeuw liggen). Road 14 gaat door de bergen en het bos en biedt prachtige uitzichten met diverse uitzichtpunten onderweg! Zeker een must do als je wat tijd over hebt. Ga je wandelen in Bryce Canyon, neem dan wel een kaart van het gebied mee.

Fire Wave in The Valley Of Fire State Park

Dag 10: Zion National Park

La Verkin is een klein dorpje, maar een prima uitvalsbasis om Zion National Park te bekijken. Nadat je lunch en drinken hebt ingeslagen bij de Wallmart, rijd je in een half uurtje naar Zion National Park. Zion National Park wordt vaak onderweg gedaan, maar breng zeker een langer bezoek aan het park, want het is er prachtig! Breng eerst even een bezoek aan het bezoekerscentrum voor de laatste informatie en de geopende en gesloten wandelroutes. In de zomer kun je ook vanaf hier de auto parkeren en de shuttlebus pakken. In de wintermaanden rijden de shuttles niet en mag je zelf met je eigen auto door het park rijden. Daardoor kun je in je eigen tempo de parken ontdekken en stoppen op plekken, waar shuttles nooit stoppen. Wij vonden het heerlijk en konden op ons eigen tempo het park verkennen.

In Zion National Park zijn veel wandelroutes uitgezet voor diverse niveaus. De wandeling naar Angels Landing was bij ons helaas gesloten en de Narrows was ons net iets te koud, dus wij hebben andere routes gedaan. Wil je graag de wandeling naar de Narrows doen, neem dan wel droge kleding (en schoenen) mee, of huur een dryset bij het bezoekerscentrum. De wandeling loopt namelijk voor een groot deel door een rivier, dus nat zul je worden. Aangezien wij Zion National Park in de winter bezochten was het water voor ons wat te koud, maar wij hebben ons gewaagd aan andere wandelroutes, maar daarover later meer!

Neem wel voldoende eten en drinken mee, want in het park zelf is behalve het restaurant in het park hotel geen restaurant aanwezig. Wel zijn er in het hotel en het bezoekerscentrum waterpunten om je flesje bij te vullen en een kleine souvenirwinkel.

Wij ontdekten Zion National Park in 1 dag en hier kun je daar meer over lezen. Neem wel altijd een boek en kaart van het nationale park mee. Wij zijn fan van de Lonely planet gidsen!

Dag 11: La Verkin – Valley of Fire - Las Vegas

Een lange dag vandaag, want we gaan naar Las Vegas! We rijden om via de Valley Of Fire State Park. Valley of Fire State Park is een vrij onbekend park, maar o zo mooi. In het park zijn prachtige, dieprode rotsformaties te zien, die door erosie allerlei vormen hebben gekregen. Zo liepen wij naar The Fire Wave vanaf P3 in ongeveer een uurtje. Let op, doe deze wandeling niet in de zomer! Het was bij ons (in de winter) 20 graden, maar door de rode rotsen weerkaatst het zonlicht aan alle kanten en voelde het als 30 graden.

Vanaf Rainbow Vista en Mouse’s Tank kun je ook wat kortere wandeltochten doen. Aan het einde van de Scenic road ligt nog White Domes en ook daar kun je een wandeltocht doen, wel voor de diehards, want de route loopt door het mulle zand. Heb je maar kort de tijd, dan krijg je via de Scenic road ook al een goede impressie van het park en zijn prachtige rotsformaties!

Na een  bezoek aan Valley Of Fire State Park staat Las Vegas op het programma. Wij arriveerden vroeg in de middag, zodat we de hele middag en avond hadden om Las Vegas te bekijken. Voor ons was dit voldoende tijd (wij zijn niet van die stadsmensen), maar wil je een show bekijken en daarnaast alle hotels van binnen zien, plan dan een extra dagje in. Wij kochten een kaartje voor de shutte bus (24 uur geldig). Wel zo makkelijk, want de strip heen en weer lopen is toch al gauw zo’n 15 kilometer en je loopt in de hotels ook al veel kilometers. Want zoals alles in Amerika, is ook in Las Vegas alles groot!

Vergeet niet de fonteinenshow bij The Bellagio te bekijken. Je kunt er gerust meerdere achter elkaar kijken, want iedere show wisselt van muziek en van uitvoering van fonteinen. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan The Bellagio zelf, want het hotel is prachtig van binnen. Toen wij er waren was er een enorme bloemenshow met bewegende elementen.

Bij een bezoekje aan Las Vegas mag je natuurlijk ook een bezoek aan de hotels The Venetian, Paris, The Mirage (met vulkaanshow) en Treasure Island niet ontbreken! Vergeet ook niet Fremont Street en natuurlijk moet je een foto maken bij het Las Vegas bord aan het begin van de Strip! Hier vind je de 5 must do’s in Las Vegas! Wij hadden voor Las Vegas veel aan de Lonely Planet Pocket gids.

In het derde deel van onze rondreis West-Amerika in 16 dagen, komen de laatste dagen van de rondreis aan bod. Daarin bezoeken we onder andere Los Angeles, Death Valley en Red Rock Canyon.

verenigde staten
Zion National Park

Verder lezen?

Wil je graag meer lezen over de avonturen van De Wereld in je Broekzak in de Verenigde Staten? Onze andere avonturen vind je hier