victoria vancouver island

8 bezienswaardigheden in Victoria, Vancouver Island die je moet zien

Als hoofdstad van British Columbia en een van de grootste steden op Vancouver Island, is Victoria een populaire bestemming. In deze blog zetten we 8 bezienswaardigheden in Victoria, Vancouver Island die je niet mag missen tijdens je reis naar Vancouver Island.

 

Let op: deze blog bevat advertenties.

Als hoofdstad van British Columbia en een van de grootste steden op Vancouver Island, is Victoria een populaire bestemming. De stad biedt een prachtige mix van oude charme en moderne voorzieningen, met tal van bezienswaardigheden en activiteiten om te ontdekken. In deze blog zetten we 8 bezienswaardigheden in Victoria, Vancouver Island die je niet mag missen tijdens je reis naar Vancouver Island.

1. Vlinders kijken in The Butchart Gardens

De Butchart Gardens is een prachtige botanische tuin die wereldwijd bekend staat om zijn prachtige bloemen, planten en bomen. Er zijn verschillende thematuinen, zoals de Japanse tuin en de rozentuin, die je kunt verkennen en het is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en fotografen.

Tickets voor de Butterfly Gardens koop je hier alvast

Tip: Voor onze vakantie boeken we meestal een auto via de All-in autohuur bij Sunny Cars. Zo kun je echt zonder zorgen een auto kunt huren.

2. boten kijken in de Inner Harbour

De Inner Harbour is het centrale punt van Victoria, omringd door prachtige historische gebouwen en boten. Het is de perfecte plek om te genieten van het uitzicht op zee, een hapje te eten in een van de nabijgelegen restaurants of een wandeling te maken langs de promenade.

Wil je graag in de Inner Harbour slapen, dan is Victoria Regent Waterfront Hotel & Suites een mooi hotel! Je hebt hier vanuit je kamer uitzicht op de Inner Harbour

3. Terug in de geschiedenis in Craigdarroch Castle

Craigdarroch Castle

Dit prachtige kasteel is gebouwd in de late 19e eeuw en biedt een fascinerend inzicht in de rijke geschiedenis van Victoria. Het is een prachtig voorbeeld van Victoriaanse architectuur en biedt een fantastisch uitzicht op de stad.

Tip: heb je nog geen ferryovertocht geregeld voor je vakantie? Hier regel je alvast je Ferry one way ticket incl. busvervoer Victoria – Vancouver

4. Onderzoeken in Royal BC Museum

Het Royal BC Museum is een fascinerend museum dat je meeneemt door de geschiedenis van British Columbia. Van de inheemse cultuur tot de Europese kolonisatie, je vindt hier een schat aan informatie en artefacten die je helpen de geschiedenis van deze regio te begrijpen. 

Voor kinderen is dit museum echt een aanrader! Het is erg interactief, waardoor ze zelf veel kunnen ontdekken.

5. Vis eten op de Fisherman's Wharf

Fisherman’s Wharf is een charmant gebied langs het water met kleurrijke huisjes en levendige boten. Hier kun je verse zeevruchten proeven, souvenirs kopen en de zeehonden bezoeken die in het water rondhangen.

Vlakbij de Fisherman’s Warf kun je slapen in de knusse Marketa’s Bed and Breakfast. Wij sliepen hier zelf ook en het is echt een aanrader!

 

6. even bijkomen in Beacon Hill Park

Aan de rand van het centrum vind je het Beacon Hill Park. Dit prachtige park biedt een oase van rust en natuur in het hart van Victoria. Het is de perfecte plek voor een picknick, een wandeling of gewoon om te ontspannen en te genieten van de mooie omgeving.

Tip: gaan er kinderen mee. Neem dan een voetbal of ander buitenspeelgoed mee, zodat ze even heerlijk kunnen spelen.

7. Statige centrum van Victoria bij Government House

Government House is de officiële residentie van de luitenant-gouverneur van British Columbia en biedt een prachtig uitzicht op Victoria en de omliggende gebieden. Het is een fantastische plek om meer te weten te komen over de politieke geschiedenis van British Columbia.

 

8. Waan je in China in Chinatown

Victoria’s Chinatown is de oudste Chinatown in Canada en een fascinerend gebied om te verkennen. Je vindt hier verschillende winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden die je een inzicht geven in de Chinese cultuur.

Tip: Slaap je liever in Chinatown? Boek dan deze gezellige loft!

Al met al is Victoria een prachtige stad met tal van bezienswaardigheden die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar natuur, geschiedenis of gewoon een ontspannen vakantie, er is voor elk wat wils in deze mooie stad op Vancouver Island. 

Tip: Heb je nog een hotel geboekt voor je reis naar Vancouver Island? Hier vind je alle Hotels in Victoria.