quebec met kinderen

Quebec met kinderen, onze tips voor een geslaagde citytrip

Ga je naar Quebec met kinderen en wil je de mooiste plekjes van de stad samen verkennen.  Doordat de stad niet erg groot is, is het ideaal om te Quebec met kinderen te bezoeken. In deze blog nemen we je mee naar Quebec en lees je al onze tips voor een bezoek aan Quebec met kinderen.

Let op: deze blog bevat advertenties.

In deze blog nemen we je mee op reis langs de diverse bezienswaardigheden van Quebec en welke het bezoeken waard zijn met kinderen.

1. Op Avontuur in Old Quebec

Begin je reis met een wandeling door Old Quebec, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Verken de geplaveide straten, bewonder de historische architectuur en breng een bezoek aan de iconische Citadel van Quebec. Kinderen zullen genieten van de soldatenparades en interactieve geschiedenislessen.

quebec met kinderen

2. Aquarium du Quebec:

Wil je iets anders dan historie zijn tijdens je bezoek aan Quebec met kinderen. Laat de kleintjes kennismaken met de onderwaterwereld in het Aquarium du Québec. Met fascinerende zeedieren en educatieve tentoonstellingen biedt dit aquarium een boeiende ervaring voor kinderen van alle leeftijden.

3. Wandelen in Parc de la Chute-Montmorency:

Voor gezinnen die van wandelen houden, is een bezoek aan Parc de la Chute-Montmorency een must tijdens een bezoek aan Quebec met kinderen. Er zijn gemakkelijke wandelpaden geschikt voor alle leeftijden en er is een leuke speeltuin voor kinderen. Je kunt de watervallen zowel van boven als beneden bekijken en er gaat een handige kabelbaan zodat je niet naar boven hoeft te klimmen.

Kaartjes voor de kabelbaan koop je alvast hier.

quebec met kinderen

Tip: Voor onze vakantie boeken we meestal een auto via EasyTerra. Onze voorkeur gaat dan uit naar de Worry-free optie, zodat je echt zonder zorgen een auto kunt huren.

4. River cruise

Een absolute aanrader tijdens je bezoek aan Quebec met kinderen is een ontspannende rivercruise. Vaar over de St. Lawrence River en bekijk de stad vanaf het water. Veel rivercruises in Quebec bieden bovendien speciale kinderprogramma’s aan boord, waaronder educatieve activiteiten en entertainers om de kleintjes bezig te houden.

Kaartjes voor de rivercruise koop je alvast hier.

5. Picknicken in Plains of Abraham:

Ben je na een dag in Quebec met kinderen toe aan een rustmoment? Geniet van een ontspannen middag picknicken in Plains of Abraham. De Plains of Abraham ligt aan de rand van de binnenstad en is een uitgestrekt park met groene velden en speelplaatsen voor kinderen. Perfect om even bij te komen na het verkennen van de stad.

quebec met kinderen

Kindvriendelijke accommodaties in Quebec

Kies voor een verblijf in Quebec met kinderen in een van de vele familievriendelijke hotels. Deze accommodaties bieden vaak speciale voorzieningen voor kinderen, zoals speelruimtes, familiekamers of een zwembad. Via Booking.com kun je makkelijk je accommodatie naar keuze vinden, maar hieronder zetten we alvast een aantal aanraders voor je op een rij.

Tips voor je bezoek aan Quebec met kinderen

Als je op pad gaat in Quebec met kinderen, is het handig om goed voorbereid op pad te gaan. Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je bezoek aan Quebec met kinderen op een rij gezet

  • Een handige rugzak is onmisbaar voor tijdens het lopen in Quebec met kinderen.
  • Neem een opvouwbaar picknickkleed mee voor een middagje in het park.
  • Laat de kleintjes hun eigen avonturen vastleggen met een eigen kindvriendelijke camera
  • Is je kindje nog klein en heeft het nog geen eigen stoel in het vliegtuig, dan is een Deryan Airtraveller een must!
  • Voorbereid zijn op kleine ongelukjes is altijd slim, dus neem zeker een reis EHBO kit mee voor snelle hulp bij kleine verwondingen.

Ontdek historisch Quebec met kinderen

Quebec met kinderen verkennen is niet alleen een reis; het is een ontdekkingstocht vol historie, plezier en educatie. Doordat de stad niet erg groot is, is het ideaal om te Quebec met kinderen te bezoeken. Dus, pak je koffers, bereid je voor op avontuur en ontdek de leuke stad Quebec met kinderen!