wandelen in zion

Wandelen in Zion National Park: 5 mooie wandelingen die je niet mag missen

Wandelen in Zion National Park is één van de hoogtepunten tijdens een rondreis door West-Amerika. Wil jij graag wandelen in Zion National Park? In deze blog vind je tips en suggesties voor wandelen in Zion National Park en essentiële informatie om je avontuur optimaal te plannen.

Let op: dit bericht bevat advertenties

Wandelen in Zion National Park is één van de hoogtepunten tijdens een rondreis door West-Amerika. Wil jij graag wandelen in Zion National Park? In deze blog vind je tips en suggesties voor wandelen in Zion National Park en essentiële informatie om je avontuur optimaal te plannen. Verken de canyons en betoverende landschappen van Zion National Park tijdens een onvergetelijk wandelavontuur. Van roodachtige rotswanden tot weelderige oases, dit iconische nationale park in Utah biedt een overvloed aan natuurlijke pracht en uitdagende wandelpaden. Ontdek de verborgen schatten van Zion terwijl je wandelt door de smalle ravijnen van de Narrows, beklim de iconische Angels Landing voor een adembenemend uitzicht op de omgeving, of geniet van een ontspannende wandeling langs de schilderachtige Emerald Pools. Ontdek de overweldigende natuurlijke schoonheid en de onvergetelijke ervaringen die wachten tijdens het wandelen in Zion National Park.

wandelen in zion
Wandelen in Zion Valley

Tip: Voor onze vakantie boeken we meestal een auto via EasyTerra. Onze voorkeur gaat dan uit naar de Worry-free optie, zodat je echt zonder zorgen een auto kunt huren.

Wandelen in Zion National Park, 5 mooie wandelingen

Hieronder vind je 5 mooie wandelingen in Zion National Park die je zeer niet mag overslaan tijdens je bezoek. 

The Narrows

Als je wilt wandelen in Zion National Park is The Narrows een populaire wandeling. Deze unieke wandeling leidt je door de kronkelende Virgin River in een smalle kloof, omringd door indrukwekkende rotswanden. Terwijl je door het water loopt, word je ondergedompeld in de majestueuze schoonheid van de omgeving. Het is raadzaam om wandelstokken en geschikte uitrusting te gebruiken, omdat een groot deel van de wandeling door het water gaat. The Narrows is een prachtige optie om te wandelen in Zion National Park als je wat langer de tijd hebt.

Angels Landing

Het meest populair om te wandelen in Zion National park is de wandeling naar Angels Landing. Deze uitdagende, maar adembenemende wandeling is een van de meest iconische in Zion National Park. Je klimt naar de top van een spectaculaire rotspunt en wordt beloond met een panoramisch uitzicht op de omliggende canyons. Het laatste deel van de wandeling omvat smalle richels met kettingen voor houvast. Een unieke manier om te wandelen in Zon National Park.

wandelen in zion
Wandelen in Zion langs de rivier

Emerald Pools

Als je met de familie wilt wandelen in Zion National Park dan is de wandeling naar de Emerald Pools een mooie wandeling om te maken. Deze familievriendelijke wandeling biedt verschillende niveaus van moeilijkheid, afhankelijk van welk deel van de Emerald Pools je wilt wandelen in Zion National Park. Geniet van de verfrissende watervallen en prachtige uitzichten terwijl je door weelderige vegetatie wandelt.

Canyon Overlook

Wil je niet zo ver wandelen in Zion National Park, dan de Canyon Overlook trail een prachtig uitzicht op Zion Canyon en is geschikt voor wandelaars van alle niveaus. De trail begint bij de oostelijke ingang van de Zion-Mount Carmel Tunnel en leidt naar een uitkijkpunt met een panoramisch uitzicht op de omliggende rode rotsen en de Virgin River-vallei. Het pad loopt over rotsachtig terrein en biedt enkele adembenemende uitzichten onderweg. Het is een geweldige optie voor wie op zoek is naar een kortere, maar toch indrukwekkende optie om te wandelen in Zion National Park. De wandeling naar Canyon Overlook is een goede optie als je maar kort wilt wandelen in Zion National Park.

wandelen in zion
Wandelen in Zion naar de Emerald Pools

Observation Point

Ben je echt op zoek naar een uitdaging om te wandelen in Zion National Park? Doe dan de wandeling naar Observation Point. Deze veeleisende maar lonende wandeling brengt je naar een van de hoogste uitzichtpunten in Zion National Park. Vanaf Observation Point heb je een adembenemend uitzicht op de vallei, de iconische Angels Landing en de omliggende bergen.

Overnachten rond Zion National Park

Als je wilt wandelen in Zion National Park zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden die passen bij diverse reisstijlen en budgetten. Binnen het park zelf zijn er campings en lodges beschikbaar waar je kunt overnacthen in de prachtige omgeving van de rode rotsen en dicht bij de belangrijkste wandelpaden. Voor wie op zoek is naar meer comfort voor na het wandelen in Zion National Park zijn er ook lodges en hotels in de nabijheid van het park. Bekijk hier alle accommdaties rond Zion National Park. Het overnachten rond Zion National Park zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van al het natuurschoon en de avonturen die het park te bieden heeft.

Handig voor onderweg

  • Wandelschoenen: Als je wilt wandelen in Zion National Park, dan zijn goede wandelschoenen een must. Investeer in stevige en comfortabele wandelschoenen die geschikt zijn voor ruig terrein en lange wandelingen.
  • Rugzak: Kies een duurzame en goed passende rugzak met voldoende capaciteit om al je benodigdheden mee te dragen.
  • Waterfles: Een herbruikbare waterfles is essentieel om gehydrateerd te blijven tijdens het wandelen in Zion National Park.
  • Wandelstokken: Wandelen in Zion National Park kan soms uitdagend zijn. Wandelstokken kunnen helpen bij stabiliteit en het verminderen van de belasting op je knieën en gewrichten.
  • Zonnebrandcrème: Een hoogwaardige zonnebrandcrème met een hoge SPF is belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen tijdens lange wandelingen.
  • Insectenwerend middel: Zion National Park staat bekend om zijn insecten. Neem een insectenwerend middel mee tijdens het wandelen in Zion National Park om jezelf te beschermen tegen muggen en andere bijtende insecten.
  • Regenjas: Zorg ervoor dat je een lichte, waterdichte regenjas bij je hebt om droog te blijven tijdens onverwachte regenbuien.
  • Hoofdlamp: Voor avontuurlijke wandelingen, vooral bij het verkennen van grotten of het wandelen in Zion National park in de vroege ochtend of late avond, kan een hoofdlamp van pas komen om je pad te verlichten.
  • EHBO-kit: Veiligheid staat voorop. Draag altijd een compacte EHBO-kit bij je. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Meer lezen?

vancouver island

5 adembenemende bezienswaardigheden van Vancouver Island

In deze blog nemen we je mee naar het mooie Vancouver Island en de bezienswaardigheden op het eiland.

nationale parken in botswana

5 mooie nationale parken in Afrika

In deze blog nemen we je mee naar de mooie nationale parken in Afrika.