vancouver island

5 bezienswaardigheden van Vancouver Island die je niet mag missen!

Ontdek de adembenemende bezienswaardigheden van Vancouver Island. Van het ruige Pacific Rim National Park Reserve tot de kleurrijke Butchart Gardens, Vancouver Island biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. In deze blog vind je de 5 adembenemende bezienswaardigheden van Vancouver Island die je niet mag missen tijdens je reis.

Dit bericht kan advertenties bevatten.

Vancouver Island, gelegen aan de westkust van Canada, is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn adembenemende landschappen, overvloedige wilde dieren en levendige culturele scene is Vancouver Island een bestemming die elke reiziger zal betoveren. In deze blog nemen we je mee op een virtuele reis om enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden van Vancouver Island te ontdekken. Van majestueuze nationale parken tot pittoreske kustplaatsen, er valt hier zoveel te zien en te beleven. In deze blog vind je de top 10 bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je reis.

Pacific Rim National Park Reserve

Een van de bezienswaardigheden van Vancouver Island die je zeker niet mag overslaan is het Pacific Rim National Park Reserve. Dit uitgestrekte natuurgebied omvat ruige kustlijnen, regenwouden en prachtige stranden. Ga wandelen over de paden van de West Coast Trail, waar je getuige kunt zijn van indrukwekkende rotspartijen en spectaculaire uitzichten op de Stille Oceaan. Breng een bezoek aan het charmante stadje Tofino, dat bekend staat om zijn surfmogelijkheden en relaxte sfeer. Geniet van de magie van de natuur terwijl je walvissen, zeeotters en zeevogels spot.

Je bezoek aan Pacific Rim National Park Reserve maak je compleet met een overnachting in Tofino of in het dorpje Ucluelet.

Butchart Gardens

Een andere bezienswaardigheden van Vancouver Island die je niet mag missen zijn de Butchart Gardens en Butterfly gardens. Deze prachtige botanische tuinen zijn een waar meesterwerk van landschapsarchitectuur. Wandel door de verschillende thematische tuinen, bewonder de kleurrijke bloemenpracht en adem de heerlijke geuren in. Of het nu de Japanse tuin, de Italiaanse tuin of de beroemde rozentuin is, elke hoek van de Butchart Gardens is een lust voor het oog. Daarom zijn de Butchart Gardens een van de bezienswaardigheden van Vancouver Island die je zeker niet mag missen. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze betoverende plek vast te leggen. Kaartjes voor de Butchard Gardens reserveer je hier.

Victoria, de hoofdstad van British Columbia

Geen bezoek aan Vancouver Island is compleet zonder een stop in Victoria, de charmante hoofdstad van British Columbia. Wandel door de historische binnenstad, bewonder de prachtige architectuur en maak een ritje in een paardenkoets tijdens een bezoek aan één van de bekendst bezienswaardigheden van Vancouver Island. Breng een bezoek aan het beroemde Empress Hotel, een iconisch herkenningspunt van de stad. Verken de levendige Inner Harbour, waar straatartiesten, gezellige cafés en lokale boetiekjes te vinden zijn. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de Royal British Columbia Museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van de regio en maak ook zeker een boottochtje door de haven. Victoria is een van de bezienswaardigheden van Vancouver Island die je niet mag missen!

Je bezoek aan Victoria maak je compleet met een overnachting in deze bijzondere stad. Alle accommodaties in Victoria vind je hier.

Cathedral Grove

De bezienswaardigheden van Vancouver Island liggen verspreid over het hele eiland. Midden op het eiland ligt Cathedral Grove. Ontdek de betoverende schoonheid van Cathedral Grove, een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Vancouver Island. Verlies jezelf tussen de reusachtige bomen en ontdek waarom dit oude regenwoud een must-see is tijdens je reis naar Vancouver Island. Dit adembenemende oude regenwoud staat bekend om zijn reusachtige bomen en ongerepte schoonheid. De bomen vormen als het ware een natuurlijke kathedraal, waar je je klein en nederig voelt in vergelijking met de grootsheid van de natuur. Cathedral Grove kun je goed combineren met andere bezienswaardigheden van Vancouver Island, zoals het Pacific Rim Nature Reserve.

Whale Watching

Vancouver Island staat bekend om zijn overvloedige walvispopulatie. Een van de meest gedane bezienswaardigheden van Vancouver Island is Whale Watching. Ga op een onvergetelijk avontuur en maak een walvisexcursie vanuit Victoria, Tofino of Campbell River. Spot bultruggen, orka’s en grijze walvissen terwijl ze majestueus door het water glijden. Een ontmoeting met deze prachtige zeedieren zal je reis naar Vancouver Island compleet maken.

Overnachten tijdens het bezoeken van de bezienswaardigheden van Vancouver Island

Vancouver Island biedt een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden, van bruisende steden tot schilderachtige kustplaatsen. Hier zijn een aantal bestemmingen waar je kunt verblijven tijdens het bezoeken van de bezienswaardigheden van Vancouver Island.

  • Nanaimo, gelegen aan de oostkust van Vancouver Island, biedt een mix van natuurlijke schoonheid en stedelijke voorzieningen. Verblijf in een van de comfortabele hotels in het stadscentrum en verken de omgeving, waaronder de prachtige Nanaimo River, het historische Bastion en de nabijgelegen Gulf Islands. Hier vindt je alle hotels in Nanaimo.
  • Campbell River, gelegen aan de oostkust van het eiland, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier kun je genieten van activiteiten zoals vissen, wandelen en wildlife spotten. Kies uit sfeervolle accommodaties, variërend van gezellige motels tot rustieke lodges met uitzicht op de oceaan. Hier vindt je alle hotels in Campbell River.
  • Port Hardy, gelegen in het noorden van Vancouver Island, is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de ongerepte wildernis van het eiland. Kies uit een scala aan accommodaties, van comfortabele hotels tot gezellige cottages. Verken de prachtige stranden en maak boottochten naar afgelegen eilanden. Hier vindt je alle hotels in Port Hardy.

Let op: Om de bezienswaardigheden van Vancouver Island te bekijken moet je met het vliegtuig naar Victoria of met de ferry vanuit Vancouver. Ferry tickets reserveer je hier.  

De prachtige bezienswaardigheden van Vancouver Island maken Vancouver Island een bestemming die je verbeelding zal prikkelen en je hart zal veroveren. De adembenemende bezienswaardigheden van Vancouver Island, van het ruige Pacific Rim National Park Reserve tot de kleurrijke Butchart Gardens, zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Of je nu houdt van avontuurlijke activiteiten, het spotten van wilde dieren of gewoon wilt ontspannen te midden van de natuurlijke schoonheid, Vancouver Island heeft het allemaal.