antelope canyon page

5 bezienswaardigheden in Page

Page is een ongelooflijk mooie en avontuurlijke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar adembenemende landschappen en unieke activiteiten. In deze blog geven we je onze top 5 bezienswaardigheden in Page.

Dit bericht kan advertenties bevatten.

Page is een ongelooflijk mooie en avontuurlijke bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar adembenemende landschappen en unieke activiteiten. Of je nu van plan bent om te wandelen, varen, fotograferen of gewoon te genieten van de natuur, Page heeft voor elk wat wils. In deze blog geven we je de top 5 bezienswaardigheden in Page, Arizona verkennen en hoe je het meeste uit je bezoek kunt halen.

1. Antelope Canyon

Antelope Canyon is een van de bekendste bezienswaardigheden in Page en is beroemd om zijn adembenemende zandstenen rotsformaties die door de natuur zijn gevormd. De canyon, ook wel bekend als “The Crack” of “The Corkscrew”, is een smalle kloof die is uitgesneden door water en wind. De zachte zandstenen muren van de canyon zijn prachtig gevormd en gepolijst, waardoor ze op sommige plekken bijna lijken te gloeien in het zonlicht. De canyon is opgedeeld in twee delen: de Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon. De Upper Canyon is een halfronde vorm met helder, felrood en oranje zandsteen. De Lower Canyon is smaller en langer, met meer trappen en steile paden. Het is een ideale locatie voor fotografie en biedt een surrealistische omgeving die je niet snel zult vergeten. Het is een adembenemende ervaring om door de canyon te lopen en te zien hoe het licht en de schaduwen over de muren dansen.

Boek hier je tickets voor de Lower Antelope Canyon met gids.

horseshoebend page

2. Horseshoe Bend

Horseshoe Bend is een van de meest gefotografeerde plekken in Arizona en is gelegen op ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Page. Het is een prachtige bocht in de Colorado River, gevormd door erosie, die lijkt op een hoefijzer. De kliffen rond de bocht zijn ongeveer 300 meter hoog en het uitzicht vanaf de rand van de klif is adembenemend. Je zult versteld staan van de schoonheid van het landschap. Horseshoe Bend is een geweldige plek voor fotografen en een fantastische locatie om de zonsondergang te bekijken.

3. Lake Powell

Lake Powell Lake Powell is een van bekendste bezienswaardigheden in Page. Dit gigantische stuwmeer is ontstaan door de bouw van de Glen Canyon Dam in 1963 en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire bestemming voor gezinnen en avonturiers. Het meer heeft meer dan 3000 kilometer aan kustlijn en biedt een scala aan activiteiten zoals varen, vissen, kajakken en zelfs duiken. Er zijn ook verschillende boottochten beschikbaar die je naar enkele van de meer afgelegen delen van het meer brengen, waar je kunt genieten van de ongerepte schoonheid van de natuur.

4. Glen Canyon Dam

Glen Canyon Dam is een indrukwekkend staaltje techniek en is gebouwd om Lake Powell te creëren. De dam is bijna 200 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en canyons. De dam ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Page en is een fantastische plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en techniek van het bouwen van stuwdammen. Er zijn rondleidingen beschikbaar waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de dam en hoe het werkt. Het uitzicht vanaf de top van de dam is ook adembenemend.

5. Rainbow Bridge National Monument

Rainbow Bridge National Monument is een van de grootste natuurlijke bruggen ter wereld en is gelegen in de buurt van Lake Powell. De brug is meer dan 80 meter hoog en 85 meter breed en is ontstaan door de erosie van de Navajo Sandstone. Het is een van de meest indrukwekkende natuurlijke wonderen van Arizona en is alleen bereikbaar per boot of wandeling.

Overnachten in Page

Je kunt op verschillende manieren overnachten in Page. Het gebied biedt veel verschillende accommodatieopties, waaronder hotels, motels en resorts. Page is geen grote stad, dus veel van de hotels in Page bieden een gemakkelijke toegang tot de vele attracties in de omgeving.  

Als je op zoek bent naar een luxe ervaring, zijn er verschillende resorts in de omgeving die uitgebreide voorzieningen bieden, zoals spa’s, zwembaden en restaurants. Voor reizigers met een beperkter budget zijn er ook verschillende motels en budgethotels beschikbaar in Page. Deze accommodaties bieden over het algemeen eenvoudige, maar comfortabele kamers tegen betaalbare prijzen. Ongeacht je budget of accommodatievoorkeur, is het altijd belangrijk om van tevoren een hotel in Page te boeken. Wij sliepen in het Holiday Inn Express, een fijn hotel aan de rand van Page. Page is een populaire bestemming, vooral tijdens het hoogseizoen, en de beschikbaarheid van kamers kan beperkt zijn. Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen. Bekijk hier alle accommodaties in Page.

Tips voor een bezoek aan Page

Nu je meer weet over de top bezienswaardigheden in Page, Arizona, is het tijd om je reis te plannen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen het meeste uit je bezoek te halen.

  1. Boek vooraf een hotel. Page is een relatief kleine maar populaire stad. Wil je zeker zijn van een hotel in Page, maak dan vooraf alvast een reservering.
  2. Reserveer van tevoren. Veel van de populaire bezienswaardigheden in Page, zoals Antelope Canyon en Horseshoe Bend, vereisen reserveringen. Zorg ervoor dat je deze attracties van tevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen. Bekijk hier alle attracties in Page.
  3. Reis in het laagseizoen. Als je flexibel bent met je reisdata, overweeg dan om Page te bezoeken in het laagseizoen. De zomermaanden kunnen erg druk en heet zijn. De lente en herfst zijn over het algemeen de beste tijden om Page te bezoeken.
  4. Ga wandelen: Page is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire wandelroutes in het land. Zorg ervoor dat je een waterfles en snacks meeneemt, want het kan warm en droog zijn tijdens de zomermaanden.
  5. Neem een camera mee. Page biedt eindeloze mogelijkheden voor fotografie, dus zorg dat je een goede fotocamera bij je hebt.